Onze Dirigenten

Koninklijke Harmonie

Sint-Remigius

Haacht

Onze dirigenten
Sinds 1982 is Rudy Haemers onze dirigent en muzikale bezieling. Onder zijn impuls is de harmonie uitgegroeid van een bescheiden (39 personen) bezetting tot een groep van meer dan honderd muzikanten.Rudy Haemers werd geboren te Kortrijk op 1 april 1959.


Na het behalen van Eerste Prijzen voor notenleer en saxofoon aan het K.M.C. te Gent bij De Moor en G. Desmedt, studeerde hij verder aan het K.M.C. te Brussel, waar hij een Eerste Prijs kamermuziek behaalde bij Arie Van Lysebeth.  Hij behaalde ook verder het Hoger Diploma voor saxofoon en kamermuziek (grote onderscheiding) aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Norbert Nozy.


In 1987 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus (cum Laude) aan het M.C. te Maastricht opnieuw bij Norbert Nozy.  In 1989 behaalde hij het Certificaat "Advanced Studies" aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.


Hij werd laureaat bij devolgende wedstrijden: TENUTO 1983, HORLAIT-DAPSENS 1985, EDMOND HUSTINCKX 1987, HORLAIT-DAPSENS KAMERMUZIEK 1992.


Als solist trad hij op met verschillende orkesten en ensembles zoals :het BRTN orkest, I Fiamminghi, La Chapelle de la Lorraine, Convivium Musicum, harmonieorkest  van de Gidsen, het harmonieorkest van de  Rijkswacht, het harmonieorkest van de Luchtmacht, het harmonieorkest van  K.M.C. Brussel en het Lemmensinstituut dit zowel in het binnen- als in het buitenland.


Rudy is leraar saxofoon aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Mechelen.Leen Coremans


Jeugddirigente


Op 7-jarige leeftijd begon Leen haar muzikale studies en 2 jaar notenleer koos zij voor de klarinet. Vanaf 1999 nam Leen meermaals deel aan de solistenwedstrijd van Vlamo, waar zij vaak een eerste prijs met grote of grootste onderscheiding behaalde. Zij werd ook enkele malen kampioene van Vlaams-Brabant. Na haar secundaire studies, startte Leen aan haar professionele muzikale studies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Zij volgde daar klarinetles bij de dhr. Eddy Vanoosthuyse.

Leen deed ervaring op tijdens muziekkampen van Vlamo en klarinetstages te Oostende en Oostduinkerke. Daarnaast volgde zij masterclasses bij vele gerenommeerde klarinettisten, zoals dhr. Eddy Vanoosthuyse, dhr. Robert Spring, dhr. Howard Klug, dhr. Eli Eban, dhr. Walter Boeykens, dhr. Justin O’Dell, dhr. Nicolas Balderot, dhr. Roeland Hendrikx, dhr. Karl Leister en mevr. Nele Delafonteyne.

Leen heeft tijdens de laatste jaren van haar Masteropleiding ervaring opgedaan in verscheidene orkest zoals o.a. het Brussels Philharmonic, deFilharmonie van Antwerpen en het Mechels Kamerorkest. In september 2011 heeft Leen haar diploma Master in de Muziek, specificatie instrument klarinet, alsook het diploma ‘Specifieke Lerarenopleiding’ behaald, beiden met een grote onderscheiding.

Na een geslaagde auditie in oktober 2012 is Leen klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Daarnaast maakt zij deel uit van het professionele klarinetensemble ‘Solido’ en het Koninklijk Harmonieorkest ‘Sint Remigius Haacht’.