Lesgevers

Koninklijke Harmonie

Sint-Remigius

Haacht

Onze lesgevers

 

 

 

 

Leen Coremans

 

Klarinet en jeugddirigente

 

Op 7-jarige leeftijd begon Leen haar muzikale studies en 2 jaar notenleer koos zij voor de klarinet. Vanaf 1999 nam Leen meermaals deel aan de solistenwedstrijd van Vlamo, waar zij vaak een eerste prijs met grote of grootste onderscheiding behaalde. Zij werd ook enkele malen kampioene van Vlaams-Brabant. Na haar secundaire studies, startte Leen aan haar professionele muzikale studies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Zij volgde daar klarinetles bij de dhr. Eddy Vanoosthuyse.

Leen deed ervaring op tijdens muziekkampen van Vlamo en klarinetstages te Oostende en Oostduinkerke. Daarnaast volgde zij masterclasses bij vele gerenommeerde klarinettisten, zoals dhr. Eddy Vanoosthuyse, dhr. Robert Spring, dhr. Howard Klug, dhr. Eli Eban, dhr. Walter Boeykens, dhr. Justin O’Dell, dhr. Nicolas Balderot, dhr. Roeland Hendrikx, dhr. Karl Leister en mevr. Nele Delafonteyne.

Leen heeft tijdens de laatste jaren van haar Masteropleiding ervaring opgedaan in verscheidene orkest zoals o.a. het Brussels Philharmonic, deFilharmonie van Antwerpen en het Mechels Kamerorkest. In september 2011 heeft Leen haar diploma Master in de Muziek, specificatie instrument klarinet, alsook het diploma ‘Specifieke Lerarenopleiding’ behaald, beiden met een grote onderscheiding.

Na een geslaagde auditie in oktober 2012 is Leen klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Daarnaast maakt zij deel uit van het professionele klarinetensemble ‘Solido’ en het Koninklijk Harmonieorkest ‘Sint Remigius Haacht’.

 

 

 

 

 

 

 

Wim De Bie

 

Slagwerk

 

 

Wim werd op 28 augustus 1975 geboren. Hij begon zijn muziekstudie in onze harmonie. Daarna haalde hij het diploma AMV in het conservatorium te Mechelen. Hier behaalde hij ook zijn diploma slagwerk met grote onderscheiding.

Aan de muziekschool in onze harmonie leerde hij ook tuba spelen.

Wim is een veel gevraagd freelance muzikant zowel op slagwerk als op tuba in verschillende verenigingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksandra Michalko

 

Dwarsfluit

 

Aleksandra werd geboren in 1991 te Koszalin, Polen. Toen ze 10 jar oud was, begon ze met dwarsfluitlessen aan de Publieke Muziekschool in Koszalin Polen. Vanaf 2004 volgde ze dwarsfluit aan de Publieke Middelbare Muziekschool te Szczecin, Polen. Tijdens haar muziekopleiding in Polen nam ze deel aan verschillende muzikale wedstrijden (twee keer tweede prijs met de scholen dwarsfluite wedstrij in Koszalin; derde prijs met dwasrfluit trio aan de Nationale dwarsfluit wedstrijd in Jastrzebie Zdroj; eeerste prijs in de Nationale wedstrijd van Muziekgeschiedenis in Szczecin).

IN 2010 kwam ze naar België om dwarsfluitlessen bij Prof Beren D'Hollander te volgen. Na drie jaar behaalde ze haar Bachelor diploma aan het Lemmensinstituut te Leuven en in 2013 naam ze deel aan ee Erasmus programma. Zij studeerde voor een aar aan de University of Music and Drama in Göteborg, Zweden specificatie 'master in orchestral performance'. Daarna kwam zij terug naar België om haar masterstudies af te ronden (specificatie instrument dwarsfluit, piccolo en orkest, bij geronomeerde musici vvan over de hele wereld, zoals William Bennett, Andrea Adorjan, Robert Winn, Emily Beynon, Nicola Mazzannti, Maurizio Dimeoli, Pawel Kotle, Jan van der Roost, Michel Tabachnik.

 

 

 

 

 

Charlotte Rasquin

 

Koper

 

Charlotte werd op 11 januarie 1993 geboren. Op haar 6 is ze begonnen cornet te spelen in de brassband van Hombeek. Daar speelt zij nu nog me als solo cornet. Ze heeft verschillende maal aan de Vlamowedstrijd deel genomen waar ze telkens een mooi reslutaat behaalde en zelfs eenmaam de wedstijd won (tweede afdeling). Ze is na haar middelbares school haar studie Muziekhaar studies aan het Lemmensinstituut begonnen, waar ze nu haar laatste jaar Muziekpedagogie afwerkt. De studie van Muziekpedagogie heeft ze gecombineerd met muziekstudies in Mechelen en Antwerpen. Daarnaast speelt ze reeds jaren mee in de samenspelklas van de Ma'go. Waar ze vele concertreizen naar Frankrijk, Duitsland en Luxemburg meer gedaan heeft.

Charlotte heeft les gekregen van tal van gerenomeerde muzikanten zoals Dirk de Maeseneer, Erwin Dekempeneer, ARthur van der Hoeft en Serge Rigaumont.

 

 

 

 

Dorien Tops

 

Saxofoon

 

 

 

 

 

 

Sarah Vereycken

 

Notenleer